MKTG SR - pasek na kartach artykułów

W sobotę nowy miesięcznik Głosu - "W Kuchni"

Redakcja
W pierwszym numerze miesięcznika znajdziecie m.in. przepis Klaudii Południak z Koszalina na wykwintną wołowinę.
W pierwszym numerze miesięcznika znajdziecie m.in. przepis Klaudii Południak z Koszalina na wykwintną wołowinę.
W sobotę 12 kwietnia w papierowym wydaniu "Głosu" znajdziecie nasz nowy miesięcznik kulinarny "W Kuchni".

Gdy zwróciliśmy się do Was z apelem o przesyłanie nam receptur na sprawdzone mięsne dania, nie spodziewaliśmy się takiego odzewu! Dostaliśmy kilkadziesiąt przepisów. Niektóre z nich znajdziecie w nowym miesięczniku "W Kuchni", inne na naszej stronie internetowej, czy na naszym profilu na Facebooku.

W pierwszym numerze miesięcznika znajdziecie m.in. przepis Klaudii Południak z Koszalina na wykwintną wołowinę. - W chwili obecnej jestem tzw. "house menager" i matką dwóch dziewczynek - przedstawia się nam pani Klaudia. - Z wykształcenia inżynier żywności, wielbicielka fotografii i dobrej kuchni - te dwie pasje łączę w w blogu. Skrycie marzę o wygranej w totka, która pozwoliłaby mi otworzyć w Koszalinie restaurację, w której rodzice spokojnie zjedzą, a dzieci będą mogły się bawić.

Kilka ciekawych receptur przesłała nam inna koszalinianka Monika Literska. Pani Monika pracuje w Domu Opieki Społecznej w Mielnie. Gotowanie i pieczenie to jej pasja. Zdarzyliśmy już wypróbować jej przepisy na pączki. W sobotę poznacie jej patent na gotowaną wołowinę z warzywami.

Jak zrobić pieczony schab z egzotyczną nutą, podpowie Wam Sylwia Barticzka z Gryfina. Nasza Czytelniczka na co dzień pracuję jako urzędnik, w wolnych chwilach gotuje i - dla równowagi - uprawia sport.

Michalina Solińska ze Szczecina postanowiła podzielić się z Wami przepisem na ukochany niedzielny obiad swojej rodziny - bitki w sosie śliwkowym. Nasza Czytelniczka jest asystentką zarządu ("Tudzież sekretarką, a w stopce maila widnieje pozycja office manager" - śmieje się Pani Michalina). Po pracy zajmuje się gotowaniem, uprawą ogródka, w sezonie jazdą na rowerze.

Idealnym dodatkiem do mięs, kiełbas i innych świątecznych przysmaków jest ćwikła z chrzanem. Nie kupujcie tej gotowej z konserwantami w składzie. Przygotujcie własną korzystając z rad naszej Czytelniczki Edwardy Kręcisz z Redkowic koło Lęborka.

Na stronach miesięcznika prócz receptur przesłanych przez Czytelników znajdziecie też przepisy naszych dziennikarzy, którzy prywatnie, po godzinach, z pasją oddają się gotowaniu i pieczeniu. Szczególnej uwadze polecamy tekst o suszeniu mięs - Łukasz Gładysiak już kilka osób zaraził swoim nowym, jakże smakowitym hobby.
Prócz tego sprawdzony przepis na białą kiełbasę, dietetyczne ciasto, krem sułtański i inne dania. Nowy miesięcznik "W Kuchni" już w tę sobotę razem z papierowym wydaniem "Głosu"!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!