W letnim numerze W Kuchni zebraliśmy dla was kilka pomysłów na rybę. Może zdecydujecie się na elegancką rybę z potrójnie smażonymi frytkami według receptury Andrzeja Drusa, kucharza z Madrytu, który pochodzi ze Słupska? Albo postanowicie zaskoczyć gości niezwykłym dorszem marynowanym w cytrynie przygotowanym jak w kuchni restauracji hotelu Sheraton? To nie koniec pomysłów na rybę. Specjalnie dla was namówiliśmy na rozmowę Eugeniusza Świderka z Kołobrzegu, który od 40 lat wędzi ryby.
Wakacje to też... góry. Jeśli nie macie w swoich tegorocznych planach wyprawy na południe Polski to chociaż przygotujcie sobie kilka górskich przysmaków według receptur gospodyń wiejskich z rejonu Bielska-Białej. Nie zapomnieliśmy o deserze - przygotowaliśmy dla was trzy proste propozycje, w których główną rolę gra... kawa.
Życzymy miłej lektury i udanych kulinarnych eksperymentów! Pamiętajcie o tym, by dzielić się z nami ich efektami.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?