Składniki:
1 kg kurzych skrzydełek,
dwie łyżki oliwy,
sól, sos,
200 gram suszonych moreli,
4 łyżki cukru,
po 1/2 łyżeczki cynamonu i pieprzu,
dwie łyżki czystej wódki.
Wykonanie:
Morele umyć, zalać szklanką wody i moczyć 2 - 3 godziny a następnie gotować około pół godziny. Przestudzić zmiksować, dodać przyprawy. Gotować piec minut na końcu dodać wódkę.
Skrzydełka umyć, posolić i odstawić na godzinę. Ułożyć ciasno w nasmarowanym żaroodpornym naczyniu. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gdy skrzydełka się zrumienia polać sosem i piec jeszcze około 20 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?