Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zupa krzepka

Redakcja
Przepis Krystyny Gnacińskiej z Koszalina. - Zupę te często robię po świętach ponieważ zawsze ze świąt zostają kawałki wędlin, kiełbas i mięsa i można je doskonale wykorzystać.

Składniki:

Mięso,
wędliny,
kiełbasa (rożne kawałki),
pieczarki i cebule,
wywar na porcjach rosołowych,
warzywa pokrojone w kostkę,
olej,
sól,
pieprz,
ostra papryka,
przecier pomidorowy,
masło i mąka do zasmażki,
groszek z puszki i ogórek konserwowy.

Wykonanie:

Kawałki wędliny, pieczarki obsmażamy na oleju i dodajemy do wywaru w którym gotowały się kawałki warzyw. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką, dodajemy przecier pomidorowy. Zupę "zaciągamy zasmażką".

Na koniec dodajemy groszek i ogórek konserwowy pokrojony w kostkę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!