W niedzielne popołudnie swój popis kulinarny dał Mateusz Gessler, który z okazji 700-lecia przyrządził sławieńską zupę. Jak przystało na miasto, które jest położone blisko morza Gessler zaprezentował zupę rybną.
Do tego w ciekawym stylu przygotował także przystawkę, którą była włoska bruschetta.
Ta ostatnia potrawa była bardzo pokazowa. Do jej przyrządzenia Gessler potrzebował bagietek, pokrojonych pomidorów, posiekanej cebuli, czosnku, bazylii, oregano, soli, pieprzu i mozzarelli. Oba dania smakowały mieszkańcom Sławna wyśmienicie.
-Gotuje z pasji i z sercem. Potrawy przyrządzam dla syna, dla żony, znajomych i gości. To jest mój sposób przekazywania emocji. To można porównać do malarza, który maluje obrazy pod wpływem pewnych emocji - mówił podczas pokazu Mateusz Gessler, który znany jest z programu MasterChef Junior.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?