Od kilku lat może tylko statystyczny Polak lodów je więcej (kilka lat temu rocznie zjadał ich około 700 ml dziś ponad 4 litry), ale i jest coraz bardziej wybredny. Przed punktami, które serwują lody naturalne, ustawiają się kolejki.
O tajemnicy popularności, procesie produkcji lodów rzemieślniczych oraz szalonych eksperymentach ze smakiem opowiada nam Marcin Baczewicz z kołobrzeskiej lodziarni ODLODOWO, która od dwóch lat produkuje takie właśnie lody rzemieślnicze, i to nie tylko dla kołobrzeżan, wczasowiczów ale i restauracji.
Popularne na gk24:
- Wypadek w Koszalinie. Sprawca uciekł
- Wypadek pod Koszalinem. Kobieta zginęła na miejscu
- Dni Ziemi Sianowskiej [zdjęcia, wideo]
- Spółdzielcy wygrali w sądzie, do oddania jest duża kwota
- Prezes kablówki: nowa ustawa nie jest sprawiedliwa
Zachęcamy również do korzystania z prenumeraty cyfrowej Głosu Koszalińskiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?