Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ruszają Targi Gastro Hotel - gościnność, biznes i zdrowie

Iwona Marciniak
Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu
Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu Archiwum
Jak zdobyć klienta? Jak go podjąć, by zechciał do nas wrócić? Jak gotować smacznie, zdrowo i pomysłowo? Jakiego użyć sprzętu by nie zmarnować swoich talentów? Między innymi na te pytania odpowiadają organizatorzy targów Gastro Hotel. Znów witamy je w Kołobrzegu

Jutro, o godz. 10, w Kołobrzegu rozpoczyna się wielkie, gastronomiczne wydarzenie: rusza kolejna edycja targów Gastro Hotel. W hali Milenium, na zwiedzających czekać będą dziesiątki wystawców, prezentujących nowe technologie, rozwiązania organizacyjne i logistyczne w branży gastronomicznej i hotelarskiej. Wstęp na targi jest bezpłatny!

Jak zwykle będzie nowocześnie, zdrowo i oczywiście bajecznie smacznie, bo targi to także pokazy kulinarne, a tych będzie sporo. Wśród nich m.in. pokaz przedstawicieli Agencji Rynku Rolnego w Szczecinie i Zespołu Szkół ekonomiczno - Hotelarskich w Kołobrzegu: sporządzanie sałatek z owoców i warzyw, albo prezentacja w akcji kucharzy narodowej reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego. Pierwszy pokaz kulinarny, w wykonaniu Rafała Rafała Durki (szefa kuchni Hotelu Diuna_, zobaczymy już w środę o godz. 10.15.

Jak zwykle będą też szkolenia i warsztaty, m.in. na temat; profesjonalnego przygotowania pokoju hotelowego na przyjęcie gościa; “Chwastożercy” - szkolenie na temat jadalnych chwastów, przygotowywanych w rytmie Slow Food; szkolenie “PR i dziennikarstwo w gastronomii; Reklama obiektu w Internecie, czyli jak skutecznie reklamować obiekt noclegowy lub gastronomiczny . Jak nie dać się oszukać i jak wypowiedzieć umowę zawartą na odległość”; “Predyspozycje i sylwetka psychologiczna hotelarza i gastronoma. Czy to zawód dla mnie?”.

Targi potrwają do piątku. Szczegółowy program niżej:

Gastro Hotel Kołobrzeg 2016 - prezentacje, warsztaty, szkolenia i dziesiątki wystawców
środa 16 marca 2016 10:00 – 17:00

10:00 – uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami
10:15 - pokaz kulinarny Rafał Durka –Szef kuchni w hotelu Diuna Kołobrzeg
11:00 – 12:30 - Turystyka kulinarna i zjawisko szlaków kulinarnych – wykład
13:00 – 14:30 – Szkolenie Chwastożercy - Chwasty jadalne w rytmie Slow Food
13:30 - 14:30 - Profesjonalne przygotowanie pokoju hotelowego na przyjęcie gościa- pokaz
14:30 – 16:00 – Metody pozyskiwania klienta w niskim i wysokim sezonie. Optymalizacja kosztów reklamy - szkolenie

czwartek 17 marca 2016 10:00 – 17:00
10:00 - 11:30 - Nowe technologie w hotelarstwie - czy to tylko wydatek czy się da na tym zarobić -szkolenie
11:00 – 12:30 – pokazy kulinarne Kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego
11:30 – 13:00 - PR i dziennikarstwo w gastronomii – wykład
13:00 – 14:00 – pokazy kulinarne Kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego
13:00 – 14:30 – szkolenie Determinanty sukcesu dla hoteli i restauracji nowopowstałych i istniejących na rynku
14:30 – 16:00 – szkolenie Reklama obiektu w Internecie - Jak skutecznie reklamować obiekt noclegowy lub gastronomiczny. Jak nie dać się oszukać i jak wypowiedzieć umowę zawartą na odległość.

piątek 18 marca 2016 10:00 – 15:00

10:00 – 11:30 – Reedukacja naszej gastronomii, czyli na nowo odkrywamy to co już dawno znamy - wykład
10:00 - pokaz na scenie Agencji Rynku Rolnego oddział terenowy w Szczecinie wraz z Zespołem Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu - Sporządzanie sałatek z owoców i warzyw.
12:00 – 13:30 – szkolenie Predyspozycje i sylwetka psychologiczna hotelarza i gastronomia. Czy to zawód dla mnie?

Zapraszamy na pokazy kulinarne na scenie

- Kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego
- Kucharzy z regionu kołobrzeskiego, którzy przygotują potrawy według przepisów z książki pt. „Smaczny Kołobrzeg. Kuchnie rejonu kołobrzeskiego”
- Agencji Rynku Rolnego oddział terenowy w Szczecinie wraz z Zespołem Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu - Sporządzanie sałatek z owoców i warzyw
*Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów

WSTĘP NA TARGI BEZPŁATNY

Popularne na gk24:

Gk24.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!