Restauracja Planeta spełnia dwie role - jest miejscem, które serwuje posiłki hotelowym gościom, oraz restauracją z dobrze przemyślanym, krótkim menu. - Dzięki temu, że nie mamy stu pozycji w karcie, gość może być pewien, że danie, które mu zaserwujemy będzie świeże - mówi Arkadiusz Czeczyn, dyrektor hotelu i restauracji.
Pomysł na menu to nowoczesne dania przygotowywane zgodnie z trendami, też przy wykorzystaniu niektórych technik kuchni molekularnej. Szef kuchni stawia akcent też na dania z owoców morza, dlatego w karcie znaleźć można ryby, przegrzebki, czy krewetki.
Na liście dań ulubionych przez gości znajduje się sandacz na pęczaku, czy łosoś marynowany w koniaku. Wśród dań mięsnych hitem jest kaczka i burger z siekanej wołowiny, czy nasz wędzony tatar wołowy. To danie, które budzi zachwyt u gości. Tatar podawany jest pod kloszem wypełnionym dymem.
Głosuj na najpopularniejsze lokale gastronomiczne w regionie
W czerwcu restauracja uruchamia drugie menu, które dyrektor Czyczyn nazywa tarasowym. Znajdą sie w nim dania typowo wakacyjne, bardzo sezonowe.
Metamorfozę przejdzie też w czerwcu karta restauracyjna, która jest zmieniana cztery razy w roku. - Wierzymy w menu sezonowe, które wykorzystuje świeże składniki, najlepiej od lokalnych dostawców - mówi.
Czytaj e-wydanie »Motoryzacja do pełna! Ogłoszenia z Twojego regionu, testy, porady, informacje
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?