Nasze Dobre
    Bajgiel, czyli piekarnia z tradycjami

    Bajgiel, czyli piekarnia z tradycjami

    Irena Boguszewska

    Aktualizacja:

    Głos Pomorza

    Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów

    Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów

    Piekarnia produkuje pieczywo naturalne, które rośnie tylko na drożdżach i prawdziwym zakwasie
    Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów

    Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów

    Piekarnia korzysta z pasji i doświadczenia założyciela Jana Wodeckiego, który z zawodu i z zamiłowania tworzy chleb. Jego chleb od ponad ćwierć wieku trafia na stoły mieszkańców naszego regionu.

    Przez te wszystkie lata firma się rozrosła. Ma nowoczesne piece, maszyny i pomieszczenia produkcyjne. Jednak pasja pozostała ta sama. Od lat nad produkcją czuwa osobiście Jan Wodecki. Trudno znaleźć kogoś z większym doświadczeniem i dodatkowo prawdziwym zamiłowaniem dla piekarnictwa. Dba o to aby chleb był produkowany tylko z mąki odpowiedniej jakości.

    Wiedzy i doświadczenia od mistrza uczą się córka Ewa Wodecka-Bordun i jej mąż Dariusz.

    - Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów. Powstaje powoli, przy użyciu naturalnego zakwasu i lokalnych surowców - mówi Ewa Wodecka-Bordun.

    - I tak jest u nas. Nasze chleby razowe produkowane są z mąki pełnego przemiału, która w wyglądzie przypomina otręby. Wszystko po to, aby pieczywo było pełnowartościowe, bogate w błonnik i prawidłowe wartości odżywcze. Poza tym mamy atut nie do zastąpienia - ojca, który o pieczywie wie wszystko. Spojrzy na chleb i już wie, czy on jest dobry, czy też nie.

    Bajgiel zaistniał na ogólnopolskim rynku oferując obwarzanki wykonywane tradycyjną metodą. Obecnie codziennie wypieka i dostarcza pieczywo dla mieszkańców wybrzeża środkowego oraz turystów odwiedzających nadmorskie kurorty okolic Koszalina i Kołobrzegu. Jest największym zakładem piekarniczym regionu.

    Na powierzchni prawie 3000 m kw. codziennie produkuje około 150 różnych asortymentów pieczywa i wyrobów cukierniczych. Dysponuje nowoczesnym parkiem maszynowym i technologiami, które umożliwiają utrzymanie jakości produktów i usług na wysokim poziomie. Posiada własną flotę transportową, która umożliwia kilkukrotne dostawy świeżego pieczywa w ciągu dnia.

    Spełnia wysokie normy jakościowe oraz wymagania higieniczno- sanitarne, które są stale kontrolowane zarówno przez odbiorców, jak i inspekcje państwowe. To wszystko doprowadziło do tego że, od wielu lat Bajgla darzą zaufaniem klienci, począwszy od małych sklepików i gastronomii, aż po duże ośrodki wypoczynkowe i sieci handlowe: lokalne jak Sano, a nawet te międzynarodowe jak Biedronka, Kaufland, Intermarche, Polomarket i inne.

    - Ciągle się zmieniamy i udoskonalamy, aby pieczywo z naszej piekarni nie przestało smakować i codzienne gościć w Waszych domach - mówi Ewa Wodecka-Bordun.

    Czytaj także

      Komentarze

      Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

      Mecenas

      Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego

      Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego

      Business Software

      Business Software

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej