Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nadmorski klimat. Przebojem karty jest bałtycki dorsz pieczony w piecu

Joanna Boroń[email protected]
Tawerna Rafa kusi nadmorskim klimatem i letnim menu
Tawerna Rafa kusi nadmorskim klimatem i letnim menu
Tawerna Rafa ma wiele atutów. Wśród nich jest z pewnością lokalizacja - 20 metrów od mieleńskiej plaży. Do tego jasne wnętrza urządzone w nadmorskim klimacie. I oczywiście kuchnia, którą chwalą goście.

Jak na nadmorską restaurację przystało, Rafa specjalizuje się w daniach z ryb. - Absolutnym przebojem naszej karty są ryby z pieca opalanego drewnem, w tym nasz bałtycki dorsz, który do naszej kuchni trafia ze sprawdzonego źródła. Rybę pieczemy bez dodatku tłuszczu, podlewamy podczas pieczenia winem i doprawiamy specjalnie sprowadzaną z Portugalii przyprawą - zdradza Jan Mierzejewski. - Najczęściej goście zamawiają właśnie dorsza, ale sporą popularnością cieszą się też łosoś i halibut.

Odwiedzając tawernę można zjeść nie tylko ryby, ale i makarony, pizze oraz dania mięsne (na przykład bardzo chwalone przez gości polędwiczki gajowego). Posiłek zakończyć można filiżanką dobrej kawy, albo herbaty.

W tawernie Rafa dania są przygotowane wyłącznie ze świeżych, sezonowych produktów. Jak deklaruje Jan Mierzejewski w tawernie nie odgrzewa się dań, tylko przygotowuje na bieżąco: - Dziś goście coraz bardziej interesują się tym co zamawiają. Oczekują najlepszych składników, najlepiej lokalnych, sezonowych.

Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!