Jak na nadmorską restaurację przystało, Rafa specjalizuje się w daniach z ryb. - Absolutnym przebojem naszej karty są ryby z pieca opalanego drewnem, w tym nasz bałtycki dorsz, który do naszej kuchni trafia ze sprawdzonego źródła. Rybę pieczemy bez dodatku tłuszczu, podlewamy podczas pieczenia winem i doprawiamy specjalnie sprowadzaną z Portugalii przyprawą - zdradza Jan Mierzejewski. - Najczęściej goście zamawiają właśnie dorsza, ale sporą popularnością cieszą się też łosoś i halibut.
Odwiedzając tawernę można zjeść nie tylko ryby, ale i makarony, pizze oraz dania mięsne (na przykład bardzo chwalone przez gości polędwiczki gajowego). Posiłek zakończyć można filiżanką dobrej kawy, albo herbaty.
W tawernie Rafa dania są przygotowane wyłącznie ze świeżych, sezonowych produktów. Jak deklaruje Jan Mierzejewski w tawernie nie odgrzewa się dań, tylko przygotowuje na bieżąco: - Dziś goście coraz bardziej interesują się tym co zamawiają. Oczekują najlepszych składników, najlepiej lokalnych, sezonowych.
Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorcówDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?