Składniki:
Ciasto:20dag maki,
2 jajka,
po szklance mleka i wody,
szczypta soli,
olej do smażenia.
Farsz:
5 jajek ugotowanych na twardo,
jajko surowe,
po jednej łyżce śmietany, masła i bułki tartej,
cebula,
łyżka posiekanego koperku,
sól,
biały pieprz.
Bułka tarta i surowe jajko do panierowania.
Wykonanie:
Wymieszać składniki ciasta naleśnikowego, odstawić na pół godziny (ciasto będzie bardziej gładkie i pulchne) i usmażyć naleśniki. Posiekaną cebulę poddusić na gorącym maśle i ostudzić.Dodać posiekane jajka, bułkę tartą, śmietanę, surowe jajko i koperek. Doprawić do smaku (farsz powinien być pikantny). Farszem posmarować naleśniki, złożyć, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?