MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Jesiotr wędzony z Zielenicy najlepszy w Polsce

Wojciech Kulig
Prestiżową nagrodę w postaci ,,Perły 2017" gospodarstwo z Zielenicy otrzymało za jesiotra wędzonego w kategorii na najlepszy produkt żywnościowy. Nagrodzony został również filet z pstrąga łososiowego. Wyróżnienia przyznano w trakcie uroczystej gali w Poznaniu, której organizatorem była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. - To jest najwyższe kulinarne wyróżnienie w Polsce. Nasz jesiotr wędzony został wybrany spośród kilkunastu tysięcy potraw. Jest w gronie najlepszych dań. Jesteśmy z tego bardzo dumni. - mówi Łukasz Skowroński, współwłaściciel gospodarstwa z Zielenicy. Ryba z gminy Malechowo trafia do najlepszych restauracji w Polsce, m.in. do Kołobrzegu, Szczecina i Międzyzdrojów. Przyrządzana jest także podczas uroczystych obiadów w takich miejscach, jak chociażby Pałac Prezydencki w Warszawie. - Na ten sukces złożyło się wiele czynników. Mamy duże zamiłowanie do ryb i długą 40-letnią tradycję rodzinną w tej pracy. Do tego służy nam region, w którym hodujemy ryby, czyli rzeki o charakterze górskim, które mają niesamowicie czystą wodę - dodaje Łukasz Skowroński. W najbliższym czasie gospodarstwo z Zielenicy odbierze również najwyższe wyróżnienie dla produktu ekologicznego przyznane w konkursie ogólnopolskim ,,Dobre, bo Polskie". Zobacz także: Festyn rycerski w Darłowie
Prestiżową nagrodę w postaci ,,Perły 2017" gospodarstwo z Zielenicy otrzymało za jesiotra wędzonego w kategorii na najlepszy produkt żywnościowy. Nagrodzony został również filet z pstrąga łososiowego. Wyróżnienia przyznano w trakcie uroczystej gali w Poznaniu, której organizatorem była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. - To jest najwyższe kulinarne wyróżnienie w Polsce. Nasz jesiotr wędzony został wybrany spośród kilkunastu tysięcy potraw. Jest w gronie najlepszych dań. Jesteśmy z tego bardzo dumni. - mówi Łukasz Skowroński, współwłaściciel gospodarstwa z Zielenicy. Ryba z gminy Malechowo trafia do najlepszych restauracji w Polsce, m.in. do Kołobrzegu, Szczecina i Międzyzdrojów. Przyrządzana jest także podczas uroczystych obiadów w takich miejscach, jak chociażby Pałac Prezydencki w Warszawie. - Na ten sukces złożyło się wiele czynników. Mamy duże zamiłowanie do ryb i długą 40-letnią tradycję rodzinną w tej pracy. Do tego służy nam region, w którym hodujemy ryby, czyli rzeki o charakterze górskim, które mają niesamowicie czystą wodę - dodaje Łukasz Skowroński. W najbliższym czasie gospodarstwo z Zielenicy odbierze również najwyższe wyróżnienie dla produktu ekologicznego przyznane w konkursie ogólnopolskim ,,Dobre, bo Polskie". Zobacz także: Festyn rycerski w Darłowie Gospodarstwo Anny i Łukasza Skowrońskich
Podczas XVII edycji ogólnopolskiego konkursu ,,Smaki Regionów" nagrodzono produkty żywnościowe pochodzące z gospodarstwa rybackiego Anny i Łukasza Skowrońskich z Zielenicy(gmina Malechowo).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!