Do konkursowych zmagań zatytułowanych "Nasze kulinarne dziedzictwo" stanęło 60 podmiotów z całego województwa. Powiat kołobrzeski reprezentowali: Kołobrzeska Fabryka Piwa "Colberg", Laboratorium Pomysłów, które zaproponowało śledzika kołobrzeskiego oraz Gospodarstwo "Zagon" Sławomir i Elżbieta Kuczma z solonym śledziem w sosie winnym.
Zwycięzcą plebiscytu w kategorii napojów alkoholowych został browar "Colberg". Z kolei Gospodarstwu "Zagon" przyznano wyróżnienie Gryfa Zachodniopomorskiego.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?