Składniki:
karkówka (w zależności od ilość osób, ale załóżmy, że 60 dkg)
5 cebul
boczek świeży około 25 dkg
Delikat do mięs Knorr
Sposób przygotowania:
Karkówkę kroimy jak na kotlety, posypujemy przyprawą. Cebule kroimy w plasterki, a boczek w małe paseczki.
Na matowa stronę folii kładziemy paseczki boczku, kilka plasterków cebuli, na to karkówkę i znowu cebule i boczek. Zawijamy.
Pieczemy na grillu, często odwracając. Co jakiś czas sprawdzamy. Gdy cebula jest miękka mięso jest gotowe. Do tego pani Barbara podaje białe bułeczki i konserwowe ogórki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?